СООПШТЕНИЕ За продолжување на рокот за аплицирање за Четвртиот пакет економски мерки за справување со последиците од КОВИД-19 кризата, во секторите Туризам и Угостителство

24.11.2020 13:09:54

 

СООПШТЕНИЕ

За продолжување на рокот за аплицирање за Четвртиот пакет економски мерки за справување со последиците од КОВИД-19 кризата, во секторите Туризам и Угостителство и тоа:

1.       ЈАВЕН ПОВИК ЗА ВРАЌАЊЕ НА УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ ЗА 2019 ГОДИНА НА СИТЕ КАТЕГОРИЗИРАНИ УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТИ

2.       ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ГРАНТОВИ ЗА ЛИЦЕНЦИРАНИ ТУРИСТИЧКИ АГЕНЦИИ

3.       ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ГРАНТОВИ ЗА ЛИЦЕНЦИРАНИ ТУРИСТИЧКИ ВОДИЧИ

4.       ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ГРАНТОВИ ЗА  ИГРОТЕКИ

5.       ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ГРАНТОВИ ЗА РЕСТОРАНИ ЗА СВАДБИ

 

Министерството за економија ги известува заинтересираните апликанти дека рокот за аплицирање по објавените  ЈАВНИ ПОВИЦИ  се  продолжува до 04.12.2020 година. 

 

Линк до Јавните повици:

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ВРАЌАЊЕ НА УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ ЗА 2019 ГОДИНА НА СИТЕ КАТЕГОРИЗИРАНИ УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТИ   

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ГРАНТОВИ ЗА ИГРОТЕКИ 

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ГРАНТОВИ ЗА РЕСТОРАНИ ЗА СВАДБИ

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ГРАНТОВИ ЗА ЛИЦЕНЦИРАНИ ТУРИСТИЧКИ АГЕНЦИИ 

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ГРАНТОВИ ЗА ЛИЦЕНЦИРАНИ ТУРИСТИЧКИ ВОДИЧИ